Περιοχή

Η Άνδρος είναι ένα νησί τελείως διαφορετικό από όλα τα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Τέσσερα μικρά ποτάμια διασχίζουν το νησί από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Με τα ψηλά και βραχώδη βουνά της, τις μεγάλες, πράσινες και εύφορες κοιλάδες, τα άφθονα τρεχούμενα νερά, τις απότομες ακτές και τις πολλές, μεγάλες και μικρές χρυσές αμμουδιές, είναι ένα νησί γεμάτο από αντιθέσεις και εκπλήξεις.

Ο Άγιος Πέτρος όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Villa Sofia έχει μια ατέλειωτη , απάνεμη και πανέμορφη χρυσή αμμουδιά της οποίας τμήμα της είναι οργανωμένη πλαζ με μπαρ και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ ενώ ακολουθώντας τον δρόμο για τον κατ’ εξοχήν τουριστικό οικισμό Μπατσί θα συναντήσετε πολλές ακόμα όμορφες αμμουδιές αλλά και δαντελωτά και ιδιαιτέρου κάλλους λιμανάκια.

Ο Πύργος του Αγίου Πέτρου, που είναι από τους καλύτερα διατηρημένους των Κυκλάδων, δεσπόζει επιβλητικός σε υψηλότερο σημείο πάνω από το ξενοδοχείο. Σε πολύ μικρή απόσταση από τον Αγ. Πέτρο βρίσκεται το μεγαλύτερο μοναστήρι της Άνδρου είναι το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και λίγα χιλιόμετρα από το Μπατσί βρίσκεται η Παλαιόπολη, η αρχαία πόλη της Άνδρου που άκμασε από την κλασσική εποχή μέχρι τη ρωμαιοκρατία. Σήμερα είναι ένα όμορφο καταπράσινο χωριό στην πλαγιά του όρους Πέταλο, που στο ψηλότερο σημείο του υπάρχουν οι μοναδικοί καταρράκτες των Κυκλάδων. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εκτίθενται σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές της ευρύτερης περιοχής.

Στα 35 χιλιόμετρα από τον Άγιο Πέτρο βρίσκεται η γραφική και συνάμα αρχοντική πρωτεύουσα του νησιού η Χώρα της Άνδρου όπου θα θαυμάστε την νεοκλασική αρχιτεκτονική των κτιρίων , το μουσείο σύγχρονης τέχνης, το αρχαιολογικό μουσείο.

Η Άνδρος είναι ένα μεγάλο νησί με πολλά και όμορφα καταπράσινα χωριά και οικισμούς που αξίζει να επισκεφτείτε όπως το Κόρθι , τα Αποίκια, οι Στενιές, οι Μένητες, τα Λάμυρα, το Απροβάτο, η Άρνη, η Κατάκοιλος, ο Φελλός και άλλα πολλά με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο και παραλίες με απαράμιλλη ομορφιά όπως Βιτάλι, Άχλα. Βόρη, Λεύκα, Πίσω Γυάλια, Χαλκολιμνιώνα, Πήδημα της Γριάς και άλλες.